Als je op zoek gaat naar een goede hakselaar voor in de tuin, is het verstandig over een aantal zaken na te denken. Zo is het van belang hoeveel materiaal je wilt hakselen, welk materiaal dit is, hoe dit afval vervoerd moet worden en hoeveel lawaai de hakselaar mag maken. Met een hakselaar kun je eenvoudig hout en andere tuinmaterialen tot hele kleine snippers hakken. Er zijn hierbij veel mogelijkheden en type hakselaars die geschikt zouden kunnen zijn van jou. Heb je bijvoorbeeld een krachtige hakselaar nodig die alle mogelijke materiaal moet kunnen versnipperen, of is een minder sterke hakselaar voor jou ook prima? Het is maar net wat je nodig bent, maar voor elke tuinder is een juiste hakselaar te vinden.

De Makita UD2500 hakselaar

De Makita UD2500 wordt gezien als een eenvoudig te gebruiken hakselaar die voor heel veel tuinen de perfecte oplossing is. Wanneer je veel snoeien moet in je tuin en dit wilt versnipperen, is de Makita UD2500 een zeer goede keuze voor jou. Al het snoeiafval dat je in de Makita UD2500 plaatst wordt geleidelijk aan in de machine verwerkt en werkt op een zeer efficiënte manier. De messenwals trek het snoeiafval rustig aan naar binnen zodat het makkelijker verwerkt kan worden. Het bedieningspaneel van de Makita UD2500 is zeer eenvoudig te gebruiken. Het antiblokkeringssysteem en de terugloop schakelaar zijn ingebouwde beveiligingen om je veilig te laten werken. Het gat waar het afval doorheen moet, is wel wat klein en werkt daardoor niet met grote hoeveelheden tegelijk.

Compacte hakselaar

Deze hakselaar is mooi compact gebouwd en is hierdoor heel makkelijk weg te zetten. De trechter is er ook simpel af te halen waardoor de Makita UD2500 nog minder ruimte inneemt. De Makita UD2500 is daarnaast voorzien van handvatten waarmee deze eenvoudig te verplaatsen is. Ook maken de grote wielen het transport van de hakselaar alleen maar makkelijker. Er wordt ook een opvangbak meegeleverd en deze heeft een inhoud van zo’n 67 liter. Daarnaast kun je de hakselaar ook makkelijk in hoogte aanpassen zodat in elke situatie gemakkelijk met de Makita UD2500 gewerkt kan worden. Wanneer nodig kan je met een schakelaar de hakselaar in de tegenovergestelde richting aanzetten. Als er dan iets vast komt te zitten, kan de Makita UD2500 de andere kant opdraaien om het los te maken.

Bosch AXT 25 TC verhakselaar

Een andere hakselaar die tot de beste hakselaars behoort, is de Bosch AXT 25 TC. Deze hakselaar is voorzien van de innovatieve Turbine Cutting Technology. Dit zorgt ervoor dat er de Bosch AXT 25 TC minder stil komt te staan doordat er wat vast zit. Deze hakselaar is zeer krachtig en werkt snel. Je hebt beschikking over een 2500W motor die tot 230 kg per uur kan versnipperen. Je kunt hagen, twijgen en kleine takken met de Bosch AXT 25 TC versnipperen. De opvangbak is zo’n 53 liter en de Bosch AXT 25 TC kan alleen gebruikt worden als deze geïnstalleerd is. Als de opvangbak er niet in zit, zal de Bosch AXT 25 TC niet werken. Enkel als de opvangbak geplaatst is, zal de hakselaar starten.

Eenvoudig te bedienen

De Bosch AXT 25 TC is zeer makkelijk te gebruiken zelfs voor iemand die niet zo handig met machines is. Het bedienpaneel is voorzien van een touchpad waarbij er een speciale puls-omkeerregeling is geïnstalleerd waar vastzittend materiaal mee lost gemaakt kan worden. Het mechanisme binnenin de hakselaar is zo afgeschermd dat je niet gewond raakt tijdens het gebruik van de Bosch AXT 25 TC. Als je buren vaak kunnen horen wat je in de achtertuin aan het doen bent, is een wat stillere hakselaar wel enigszins gewenst. De Bosch AXT 25 TC vormt hiervoor de oplossing dankzij de lage geluids factor. Hiermee is deze hakselaar dus uitermate geschikt voor plekken die geluidsgevoelig zijn.

De Wolf Garten SDL 2800 EVO tuinhakselaar

Wil je een moderne hakselaar die van hoogwaardig materiaal gemaakt is? Kies dan voor de Wolf Garten SDL 2800 EVO. Deze hakselaar is ideaal voor je tuin of als je groenvoorzieningen moet onderhouden. Deze hakselaar behoort tot de stillere varianten en dit is mede door de rol versnippering methode. De Wolf Garten SDL 2800 EVO heeft een motor van maar liefst 2800 W en kan hiermee zelfs de zwaarste versnipper klussen makkelijk aan. Je kunt tot 4.5 centimeter materiaal met de Wolf Garten SDL 2800 EVO versnipperen en deze machine werkt op bedrijfsspanning van 230V. De opvangbak van de Wolf Garten SDL 2800 EVO kan 53 liter afval opvangen en is daarmee een ideale hulp als je je tuin onder handen wilt nemen.

Duurzame hakselaar van goede kwaliteit

Wanneer je de Wolf Garten SDL 2800 EVO aanschaft, haal je een hakselaar in huis die lang meegaat en van goede kwaliteit is. Het frame is gemaakt van staal en de hakselaar is daarnaast voorzien van stevige wielen. Zo is het vrij eenvoudig om de Wolf Garten SDL 2800 EVO te verplaatsen wanneer dit nodig is. De veiligheidsschakelaar en overbelastingsschakelaar zijn toegevoegd om je op een zo veilig mogelijke manier te kunnen laten werken. De freeswals met messen maakt dat de Wolf Garten SDL 2800 EVO zo’n stille hakselaar is. Het tuinafval wordt namelijk eerst geplet en dan pas versnipperd. De vultrechter van de Wolf Garten SDL 2800 EVO heeft een aanduwstok waardoor jouw veiligheid gewaarborgd kan worden op een simpele manier.

Verschillende soorten en maten: de beste hakselaars

Kortom, als het op hakselaars aankomt, zijn er verschillende soorten en maten te verkrijgen. Welke geschikt is voor jou, hangt van je eigen persoonlijke voorkeuren en wensen af. Als je veel afval moet verwerken, heb je een krachtigere hakselaar nodig, dan wanneer je maar een klein beetje tuinafval hebt. Welke hakselaar je ook nodig bent, er zijn veel verschillende types, maar het belangrijkste is wel dat je een krachtige motor hebt. Een hakselaar die constant vast komt te zitten omdat deze de kracht niet heeft, is natuurlijk ook niet bepaald handig. Daarnaast is een hakselaar die makkelijk te verplaatsen is altijd beter dan 1 die met moeite van de plek afkomt.