Er zijn heel wat mensen die thuis een gazon hebben met gras in de tuin. Dit is natuurlijk prachtig om te zien. Echter zit er een groot nadeel aan, dit is het feit dat je veel onderhoud moet plegen aan je tuin. Als je jouw gazon niet maait is de kans groot dat het onderliggende gras zal afsterven. Hier zit je niet op te wachten natuurlijk. Wil je zelf je gras maaien zonder dat je helemaal bezweet bent aan het einde van de rit dan is het geen verkeerd idee om te kiezen voor een zitmaaier uit onze lijst van de beste zitmaaiers. Met een zitmaaier zal je op de meest comfortabele manier het gras bij jou in de tuin kunnen maaien. Om je wat beter op weg te helpen hebben we in artikel de belangrijkste informatie op een rijtje gezet die van belang kan zijn bij het kopen van een zitmaaier.

Waarom kiezen voor een zitmaaier?

Straks gaan we in op de beste zitmaaiers die wij je op dit moment zouden aanraden. Echter laten we je eerst wat meer zien over de voordelen van een zitmaaier. Waarom zou je namelijk in het bijzonder voor een zitmaaier moeten kiezen voor het maaien van jouw gazon? Het grootste voordeel van een zitmaaier  is natuurlijk het feit dat het ontzettend handig is. Met een zitmaaier is het niet meer nodig om handmatig te gaan maaien. Daar komt bij dat je ook niet meer in een oncomfortabele positie moet staan. Door het prettige stoeltje zal je in staat zijn om je gras snel en eenvoudig te kunnen maaien. Door de zithouding heb je aan het einde van de rit geen last meer van klachten aan de nek of rug.

Echter is dit niet het enige voordeel, het is namelijk ook nog eens zo dat een zitmaaier in staat is om de klus sneller te klaren. Met een zitmaaier ben je daarom in staat om een groter oppervlak in een kortere tijd te voorzien van een maaibeurt. Ook is hert zo dat de zitmaaiers een breder bereik hebben, dit komt natuurlijk door het feit dat de messen van een zitmaaier aanzienlijk breder zijn dan normale messen. Een zitmaaier is ideaal voor alle mensen met een moeilijk begaanbare tuin, met de krachtige motor van de zitmaaier is het maaien van dergelijke tuinen een fluitje van een cent. Je betaalt er natuurlijk wel wat voor, al is het deze prijs meer dan waard. Wanneer je eenmaal hebt gereden op een zitmaaier wil je niet meer terug naar je standaard elektrische grasmaaier.

De Beste Zitmaaiers van dit moment

Je weet nu wat de belangrijkste voordelen zijn die je zal ondervinden wanneer je kiest voor een zitmaaier. Wat je alleen nog niet weet is wat de beste zitmaaiers zijn die je op dit moment kunt kiezen. Aangezien er echt enorm veel opties zijn om voor te gaan is het lastig om een keuze te maken. Om je toch wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een selectie gemaakt met een drietal zitmaaiers die wij je aan zouden raden. Wanneer je kiest voor een van deze modellen zal je in ieder geval voorzien zijn van een zitmaaier die jarenlang mee zal kunnen gaan.

WOLF-Garten S 96.130T

Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm op het gebied van zitmaaiers dan is dit het model wat je moet hebben. Dit is een zitmaaier die echt ontzettend comfortabel zit. Je kunt de stoel van deze zitmaaier geheel zelf verstellen, mocht je wat langer zijn dan hoeft dit dus geen enkel probleem te zijn. De zitmaaier is voorzien van een maaibreedte van ruim 96. Dit maakt het mogelijk om jouw gazon snel en eenvoudig te voorzien van een maaibeurt. Door de ontzettend sterke motor is het mogelijk om jouw tuin echt snel te kunnen maaien. Aan de voorzijde van de zitmaaier vinden we een aantal koplampen. Hiermee kan je dus ook goed zien als het begint te schemeren.

Maar dit is niet alles, deze zitmaaier is namelijk ook voorzien van een trekhaak. Mocht je een klein aanhangertje willen meenemen in de tuin voor het onderhoud dan kan dit dus. De maaihoogte is volledig verstelbaar, hierdoor zal je altijd weer zorgen voor het gewenste resultaat bij het maaien van het gras. Dankzij de speciale vooras in combinatie met de beschermde banden is het geen probleem om te gaan maaien op een heuvel. Weet wel dat deze zitmaaier het gras niet opvangt, je zal het dus wel even bij elkaar moeten hangen. Gelukkig heb je hier genoeg tijd voor nu je al snel klaar bent met het maaien van het gazon!

Voordelen

  • Deze zitmaaier is uitgerust met een krachtige 6,3 kW 8,5 pk Briggs & Stratton-motor
  • De zitmaaier is voorzien van gras beschermende wielen en een pendelende vooras voor een comfortabele rit.

MTD OPTIMA Minirider 76 RDE

MTD OPTIMA Minirider 76 RDE, MTD

MTD OPTIMA Minirider 76 RDE
€1.899,00
out of stock


out of stock

Ook dit is een uitstekende zitmaaier om voor te kiezen. Net als de zitmaaier van hierboven is deze zitmaaier uitgerust met een ontzettend sterk motor. Door deze sterke motor is het geen enkel probleem om de grotere tuinen onder handen te nemen. Deze zitmaaier is voorzien van een maaibreedte van ruim 76 breedte. Hoewel dit iets minder is dan de bovenstaande optie zal je met deze zitmaaier zonder problemen aan de slag kunnen bij het maaien van het gras. Je vindt onder de kap van de zitmaaier een 11 pk MTD 420cc-motor die je een 6-voudige transmatische versnelling geeft op de achteraandrijving. Dit maakt het mogelijk om snel over het gras te kunnen rijden bij het maaien.

De maaihoogte is tussen de 38 en 95 millimeter in 5 stappen in te stellen. Hierdoor zal je kunnen zorgen voor een gazon wat aansluit bij wat je mooi vindt. vind je een korter gazon mooi dan kan dit dus. De grote draaicirkel zorgt ervoor dat je op een wendbare manier over het gras kunt rijden. Al het gras wordt eenvoudig verzameld in de opvangbak, hierdoor hoef je niet meer te gaan harken als je klaar bent. Dit komt echt van pas!

Voordelen

  • De zitmaaier is uitgerust met een met een krachtige 8,2 kW 11 pk MTD-motor
  • Deze zitmaaier is voorzien van grote pneumatische rubber wielen voor een comfortabele rit

STIHL RT 6112.0 ZL

STIHL RT 6112.0 ZL ZITMAAIER, Stihl

STIHL RT 6112.0 ZL ZITMAAIER

out of stock

De STIHL RT 6112 ZL biedt je alles wat je maar nodig hebt om jouw gazon te kunnen maaien. Deze zitmaaier is echt gemaakt van een topkwaliteit materiaal en voorzien van ene sportief design. Deze zitmaaier kan alle soorten gazons maaien. Hij is zelfs geschikt voor moeilijk terrein en in zware werkomstandigheden. Dankzij de uitgebreide uitrusting en de krachtige 2-cilinder motor wordt zelfs langdurig maaien op uitgestrekte terreinen een aangename en ontspannen bezigheid. Terwijl de grote maaibreedte van de gazontractor het snel maaien mogelijk maakt, zorgen de speciale messen voor een prachtig resultaat bij het maaien.

Dankzij de hanige zelfaandrijving is een soepele navigatie te allen tijde direct mogelijk. Voor nog meer rijcomfort kan de cruise control met een druk op de knop comfortabel worden geactiveerd. Zo kun je de snelheid van uw STIHL zitmaaier automatisch regelen en op een prettige manier werken. Het LCD-display geeft alle belangrijke informatie duidelijk weer, zelfs bij fel zonlicht. Het gras wordt opgevangen in de speciale opvangbak met een capaciteit van 350 liter. Hier kan je echt wel even mee vooruit.

Voordelen

  • Deze zitmaaier is voorzien van een opslagbak van ruim 350 liter
  • De zitmaaier beschikt over cruise control en kan automatisch rijden

Heb je geen zin om het gras met de hand te maaien dan raden wij je echt aan om een zitmaaier in huis te halen. Met behulp van de bovenstaande opties ben je in staat om een zeer goede aankoop te verrichten. Alle zitmaaiers die we hebben genoemd voldoen aan alle mogelijke eisen die je er maar aan kunt stellen, dit maakt ze dan ook gelijk zo goed om voor te kiezen. Zolang je jouw zitmaaier op de juiste manier onderhoud weet je zeker dat het een aankoop is waar je voor een lange tijd plezier van zult hebben. Dit stelt je in staat om jouw gazon om de zoveel tijd weer helemaal netjes te krijgen.