Grasmaaiers komen er in alle soorten en maten. Je hebt grasmaaiers waar je op kunt zitten en je hebt zelfs grasmaaiers die volledig automatisch werken. Vind je het niet erg om de handen uit de mouwen te steken dan is het geen verkeerd idee om te kiezen voor een handgrasmaaier. Met een handgrasmaaier is het mogelijk om een gazon binnen no time te voorzien van een nieuwe uitstraling. door de vele opties is het niet bepaald eenvoudig om een goede aankoop te maken. Aangezien je niet de enige bent die hier moeite mee heeft hebben we in dit artikel het een en ander op een rijtje gezet. Met de informatie uit dit artikel over de beste handgrasmaaiers zal ook jij in staat zijn om een prima handgrasmaaier te kopen voor het maaien van je gazon.

Waarom kiezen voor een handgrasmaaier?

Voordat we verder gaan naar onze selectie is het handig om eerst even stil te staan bij de handgrasmaaier zelf. Waarom is het namelijk verstandig om een handgrasmaaier te kopen voor bij jou in de tuin? Wat zijn nu de voordelen die je zal ondervinden bij deze grasmaaier? Het grootste voordeel is dat een handgrasmaaier echt een stuk goedkoper is dan de andere soorten grasmaaiers. Als je niet van plan bent om vaak je gazon te maaien of als je een relatief kleine tuin hebt is een handgrasmaaier een ideale keuze. Je zit er namelijk niet op te wachten om veel geld uit te geven aan een product wat je toch niet zo vak zal gebruiken.

Daar komt bij dat een handgrasmaaier over het algemeen beter is voor het gras. Dit komt voornamelijk door het feit dat de handgrasmaaier in staat is om het gras fijner te malen. Doordat het gras fijner gemaald kan worden zal er beter gemaaid worden. Je snijdt het gras echt af in plaats van het kapot slaan met bijvoorbeeld een elektrische grasmaaier. Dit zorgt ervoor dat je gazon er mooier uit zal zien na het maaien. Ook is het zo dat een handgrasmaaier over het algemeen een stuk kleiner en lichter is dan de andere soorten grasmaaiers. Dit maakt het net even wat makkelijker om hem op te bergen bij jou in de schuur. Is er maar beperkt ruimte bij jou in de schuur dan is een handgrasmaaier echt de beste keuze om voor te gaan.

De Beste Handgrasmaaiers van dit moment

Wil je zelf de bovenstaande voordelen zelf ervaren dan zal je op zoek moeten gaan naar een goede handgrasmaaier. Mocht je niet zoveel zin hebben om uren te zoeken naar een goed model dan heb je geluk. We hebben hieronder namelijk een selectie gemaakt met een aantal uitstekende handgrasmaaiers die je op dit moment kunt kopen. We hebben voor deze producten gekozen door de hoge kwaliteit in combinatie met de beste prijs kwaliteit verhouding. Door voor een van de onderstaande opties te kiezen zal ook jij voorzien zijn van een handgrasmaaier waar je voor een ontzettend lange tijd plezier van zult hebben:

Gardena Comfort 400 C

Als je op zoek bent naar een handgrasmaaier van de hoogte kwaliteit dan is dit een product waar je niet mee de fout in kunt gaan. Je hebt vast wel eens van het merk gehoord, het is namelijk een van de bekendste aanbieders als het aankomt op grasmaaiers. Hierdoor weet je zeker dat je een uitstekende kwaliteit in handen zult hebben voor bij het maaien van je gazon. De handgrasmaaier is uitgerust met een mesenkooi en een groot ondermes. Deze messen zorgen ervoor dat de grassprietjes worden opgetild en dat deze vervolgens worden afgesneden. Dit zal altijd weer zorgen voor een ontzettend professioneel resultaat bij jou in de tuin. Nog een voordeel is dat je handgrasmaaier hierdoor een stuk stiller is dan de andere soorten grasmaaiers die je kunt vinden.

Als we kijken naar de handgrasmaaier dan zien we dat deze is voorzien van een viertal instellingen voor de maaihoogte. Dit zorgt ervoor dat je veel meer keuzemogelijkheden hebt bij het kiezen van de hoogte van het gras. De deflector van deze handgrasmaaier zorgt voor een gecontroleerde grasuitworp. Dankzij de grote wielen kan je de handgrasmaaier overal naartoe bewegen, zo kom je overal in de tuin. Ben je klaar dan kun je de handgrasmaaier opvouwen, dit maakt het een stuk eenvoudiger om hem een plekje te geven bij jou in de schuur. Ter info: deze handgrasmaaier kwam ook als beste uit de test bij onze collega’s van Populus; dus dàt is natuurlijk een zeer goed teken!

Wolf Garten TT 300 S

Mocht je op zoek zijn naar een handgrasmaaier voor een echt lage prijs dan zal je met deze handgrasmaaier zeker en goede keuze hebben gemaakt. Deze vrolijke handgrasmaaier ziet er erg authentiek uit, hierdoor zal het gelijk een kleurrijke aanvulling zijn voor bij jou in de schuur. De handgrasmaaier is aan te merken als milieuvriendelijk, dit maakt het een ideale keuze voor de mensen die duurzaam door het leven willen gaan. Geen benzine, geen stroom, maar een grasmaaier die je volledig met de hand bestuurd. De handgrasmaaier maakt het mogelijk om een tuin eenvoudig te voorzien van een onderhoudsbeurt.

Het is mogelijk om de maaihoogte van de handgrasmaaier te verstellen tussen de 13 en 38 millimeter. Door dit te doen zal je het uiteindelijke resultaat over de tuin volledig in eigen handen hebben. De handgrasmaaier is voorzien van een scherp messensysteem wat de grassprietjes snel en eenvoudig kan afsnijden. Hiermee voorkom je dat de rest van het gras plat zal worden. Het grootste gedeelte van het werk zal volledig handmatig gebeuren, je moet dus wel wat kracht nodig hebben. Gelukkig is het met het ergonomische handvat geen probleem om wat langer te maaien. Dit maakt het een van de meest gebruiksvriendelijke handgrasmaaiers die je op dit moment maar kunt kopen.

Voordelen

  • Deze handgrasmaaier is voorzien van een zacht handvat voor optimaal comfort
  • Door de voordelige prijs is dit een zeer handgrasmaaier om voor te kiezen

Bosch AHM 38

De laatste optie is om te kiezen voor deze handgrasmaaier. Zoals je weet is Bosch een merk wat eigenlijk altijd weer een goede kwaliteit weet te bieden. Dit is met deze handgrasmaaier dan ook niet anders. Door de prettige stang is het mogelijk om de handgrasmaaier voor een lange tijd te gebruiken zonder last te krijgen van je grip. Daar komt bij dat de wielen speciaal ontworpen zijn om het makkelijk te maken om over een heuvel heen te rijden. De wielen hebben een tandwielreductie waardoor het eenvoudig is om hem vooruit te duwen. Hierdoor is de handgrasmaaier ook gelijk een stuk stillen bij het maaien van je gazon.

In de handgrasmaaier zitten een aantal gebogen messen die het gras bij jou in de tuin snel en eenvoudig kunnen afsnijden. Dankzij de klikvergrendeling zal je altijd weer de juiste hoogte kunnen behouden voor het maaien van het gras. Je kunt de hoogte instellen tussen de 12 en 40 millimeter, hierdoor kan iedere hoogte gekozen worden. tijdens het maaien komt al het gras in de grote opvangbak van 25 liter terecht. Scheelt je weer een hele hoop tijd om alles bij elkaar te harken. Door de uitstekende kwaliteit materialen zal je voorzien zijn van een handgrasmaaier waar je echt een lange tijd plezier van hebt.

Voordelen

  • Het is ontzettend eenvoudig om de maaihoogte van de handgrasmaaier te verstellen
  • Door de 25 liter opvangzak zal je niet meer hoeven te harken na het maaien

We hopen dat je met de bovenstaande informatie in staat bent om een handgrasmaaier te kiezen die volledig aansluit bij wat je zoekt. De opties van hierboven zijn ieder goed om te kiezen. Door de sterke materialen in combinatie met de meest voordelige prijzen zijn dit de go to keuzes om voor te gaan. Met deze handgrasmaaiers zal ook jij in staat zijn om je tuin van de juiste onderhoudsbeurt te voorzien. Een handgrasmaaier is prima om je tuin bij je te houden. Wie zegt dat je een automatische grasmaaier nodig heeft weet niet waar hij het over heeft!