Als je jouw gazon weer helemaal strak wilt maaien zal je over een goede grasmaaier moeten beschikken. Door de verscheidenheid aan opties is het niet bepaald eenvoudig om een keuze te maken. Mocht je een ietwat kleinere tuin hebben dan is het een prima optie om te kiezen voor een elektrische grasmaaier. Wil je er achter komen wat de voordelen zijn van een elektrische grasmaaier tegenover één op benzine en welke elektrische grasmaaiers er op dit moment te vinden zijn? Dan is het handig om snel verder te lezen op deze pagina over de beste elektrische grasmaaiers, we laten het je hieronder namelijk allemaal zien!

Waarom kiezen voor een elektrische grasmaaier?

We laten je straks zien welke drie elektrische grasmaaiers wij je aan zouden raden om te kiezen voor bij het maaien. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om eerst even te kijken naar de voordelen van een elektrische grasmaaier. Een elektrische grasmaaier is een ideale keuze voor de mensen die een relatief kleine tuin hebben. De reden dat je hem niet voor de grotere tuinen kunt gebruiken is natuurlijk dat de elektrische grasmaaier vast zit aan een kabel. Je kunt natuurlijk altijd een verlengsnoer gebruiken als je hem wel wilt gebruiken voor een grotere tuin. Dit maakt het in principe mogelijk om je elektrische grasmaaier voor iedere soort tuin te gebruiken.

In tegenstelling tot de andere soorten grasmaaiers is een elektrische grasmaaier aan te merken als erg duurzaam. Hij werkt namelijk op stroom, niet op benzine. Daar komt dan ook bij dat de elektrische grasmaaier een stuk milieuvriendelijker is dan de andere grasmaaiers. Door de elektrische onderdelen zal je ook nog eens minder geld kwijt zijn voor het onderhoud. Door dit verminderde onderhoud ben je minder geld kwijt dan bij een benzine grasmaaier. Dit maakt de elektrische grasmaaier een ideale optie voor de mensen die een iets lager budget voor ogen hadden voor deze aankoop. Een goede elektrische grasmaaier hoeft echt niet zoveel geld te kosten!

De Beste Elektrische Grasmaaiers van dit moment

Het is geen verrassing dat er heel wat mogelijkheden zijn als het aankomt op het kopen van een elektrische grasmaaiers. Deze verscheidenheid aan opties zorgt ervoor dat je keuzestress krijgt. Om dit probleem te voorkomen hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste elektrische grasmaaiers die je op dit moment maar kunt vinden. Met een van de onderstaande opties ben je voorzien van een elektrische grasmaaier die jarenlang mee zal gaan (mits je er een beetje voorzichtig mee bent natuurlijk).

Wolf Garten A 400 E 

Door de rode kleur is dit een elektrische grasmaaier die goed op zal vallen bij jou in de schuur. Het is een merk wat bekend staat om de uitzonderlijk hoge kwaliteit die zij altijd weer weten te leveren. Door de relatief lange kabel is het mogelijk om de elektrische grasmaaier te gebruiken voor een vrij grote tuin. De elektrische grasmaaier is voorzien van een sterke 1800 Watt motor, hierdoor zal je gras binnen no time weer kort zijn gewiekt. De zesvoudige instellingen voor de maaihoogte stellen je in staat om jouw elektrische grasmaaier op een prettige manier in gebruik te nemen. De maaibreedte van deze elektrische grasmaaier is 40 centimeter. Dit is aan de grote kant, al is het niet uitzonderlijk breed.

Tijdens het maaien met deze elektrische grasmaaier zullen alle grassprietjes in de grote 45 liter opvangzak terecht komen. Dit zorgt ervoor dat het niet meer nodig is om alles te harken. Mocht je compost nodig hebben dan komt dit goed uit, deze elektrische grasmaaier kan het gras namelijk vermalen tot compost. Door het ergonomische ontwerp kan je op een prettige manier aan de slag bij jou in de tuin, zonder dat je last zult krijgen van je handen. Dit maakt het echt een gebruiksvriendelijke elektrische grasmaaier.

Voordelen

  • Deze elektrische grasmaaier is voorzien van een grote 45 liter opvangzak
  • De elektrische grasmaaier kan zowel het gras verzamelen als omvormen tot compost

Gardena PowerMax 37 

Met deze elektrische grasmaaier kun je zonder problemen bij jou in de tuin aan de slag om je gazon te maaien. Het is een elektrische grasmaaier die te herkennen is aan het ergonomische ontwerp. Dit ontwerp zorgt er niet alleen voor dat je hem prettig kunt vasthouden, maar het maakt het ook nog eens een stuk eenvoudiger om hem op te bergen als je klaar bent met het maaien. Een uniek kenmerk aan deze elektrische grasmaaier is dat hij ook het stukje buiten de wielen mee zal pakken tijdens het maaien. Dit zorgt ervoor dat je minder vaak over hetzelfde stuk hoeft te gaan om alles strak te krijgen. De elektrische grasmaaier kan volledig worden versteld, de maaihoogte kan liggen tussen de 20 en 60 millimeter.

Net als de bovenstaande elektrische grasmaaier is deze elektrische grasmaaier voorzien van een handige opbergzak. Deze opbergzak is ook 45 liter groot, hierdoor past er meer dan genoeg gras in. Ook deze elektrische grasmaaier heeft een maalfunctie voor het maken van compost. Het is een zeer degelijk product voor een ontzettend lage prijs. Mocht je niet de hoofdprijs willen betalen voor een goede elektrische grasmaaier dan zal je met deze optie niet echt de fout in kunnen gaan.

Voordelen

  • Deze elektrische grasmaaier is voorzien van een ergonomisch ontwerp
  • Met de elektrische grasmaaier kan je ook compost maken
  • De elektrische grasmaaier is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Flymo Turbo 400 

Als er prijzen zouden bestaan voor unieke ontwerpen dan zou deze elektrische grasmaaier echt met de hoofdprijs naar huis gaan. Deze elektrische grasmaaier heeft een beetje een buitenaardse uitstraling. Laat je hier echter niet door verwarren, het is namelijk een ontzettend goede elektrische grasmaaier om te kiezen voor bij jou in de tuin.

Het unieke aan deze elektrische grasmaaier is namelijk dat hij is voorzien van een luchtkussen. Door dit luchtkussen zal de elektrische grasmaaier over het gras zweven. Dit brengt met zich mee dat het een stuk eenvoudiger is om iedere kant op te gaan tijdens het maaien. Mocht je een tuin hebben met een heuvel of een kuil dan komt dit goed van pas. Met wieltjes kom je namelijk nog wel eens vast te zitten. Niet waar je op zit te wachten als je jouw gazon strak wilt maaien!

Deze elektrische grasmaaier is voorzien van sterke metalen messen die voor een ontzettend lange tijd mee kunnen gaan. De maaibreedte bedraagt 40 centimeter, meer dan genoeg voor bij jou in de tuin. Ook deze elektrische grasmaaier heeft een verstelbare hoogte. Mocht je het gras dus wat langer willen houden dan is dit met deze elektrische grasmaaier geen enkel probleem. Het is een elektrische grasmaaier met een unieke vormgeving en talloze handige functies. Dit maakt het een prima aanwinst voor bij jou in de tuin. Hiermee zal ook jij in staat zijn om je gazon op een professionele manier te maaien!

Voordelen

  • Deze elektrische grasmaaier is voorzien van een speciaal luchtkussen voor meer wendbaarheid
  • De elektrische grasmaaier kan eenvoudig versteld worden in de hoogte
  • Door het unieke design zal je een elektrische grasmaaier hebben die mooi staat in de schuur

Kies je voor een van de elektrische grasmaaiers die we in dit artikel hebben genoemd dan zal ook jij in staat zijn om je gazon op de beste manier te maaien. Hoewel je wat minder bewegingsvrijheid hebt dan met een draadloze elektrische grasmaaier is het een prima keuze om voor te gaan. Door de voordelige prijzen in combinatie met de compacte omvang zal je jouw elektrische grasmaaier altijd weer op de meest optimale manier in gebruik kunnen nemen.