Groen gras aan de overkant

In de winter heb je de grasmaaier niet vaak nodig, maar zodra de zon weer gaat schijnen beginnen bij de meeste mensen de groene vingers te jeuken. Periodiek het gras maaien zorgt ervoor dat jouw gazon er altijd netjes bij ligt.

Vooral in de periode tussen mei en oktober, wanneer het gras groeit, is tuinonderhoud belangrijk. Op die manier zorg je ervoor dat het gras gezond blijft. Het maaien van het gras wordt natuurlijk gedaan met een grasmaaier, maar welke grasmaaier is het beste voor je tuin?

grasmaaier foto

Grasmaaier kiezen

Een goede grasmaaier selecteren voor tuinonderhoud kan lastig zijn. Er zijn veel merken en verschillende soorten grasmaaiers beschikbaar. De diversiteit aan grasmaaiers bestaat voornamelijk uit handgrasmaaiers, zitmaaiers en robotmaaiers. De handmaaiers zijn beschikbaar in zowel een accu als een benzine variant. De zitmaaiers hebben dikwijls een brandstofmotor op benzine, ondanks dat deze tegenwoordig ook elektronisch beschikbaar zijn.

De keuze voor een gazonmaaier is afhankelijk van bijvoorbeeld de grootte van het gazon dat je wenst te maaien. Bij een klein gazon is een handmatige (elektrische) grasmaaier meestal voldoende. Wanneer het gazon groter is behoort een robotgrasmaaier en een zitmaaier tot de mogelijkheden.

Echter is voor iedereen de behoefte anders wat betreft het tuinonderhoud. Ga je het onderhoud zelf verrichten of laat je dit doen door een hovenier? Een hovenier kan er voor zorgen dat het gras mooi groen blijft. De prijzen voor tuinonderhoud variëren, afhankelijk van de te verrichten werkzaamheden.

Hovenier inschakelen

Heb je geen groene vingers en toch de wens een mooi onderhouden tuin te hebben? Dan is een hovenier een goede optie. Hij kan de tuin naar jouw wens onderhouden. Om zicht op de kosten te houden vind je op MyGo tuinonderhoud prijzen.

Een hovenier kan de taken overnemen en de tuin spik en span houden. Nieuwe beplanting of het verwijderen van bomen zijn voorbeelden van klussen die je kan overlaten aan de hovenier. Maar ook voor het aanleggen van tuinbestrating en het winterklaar maken van de tuin, ben je bij een hovenier aan het juist adres.

Previous Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *