Maai jij je gazon nog handmatig met een handmaaier? Met een klein gazon is dit nog te doen. Heeft je gazon een behoorlijke omvang, dan is grasmaaien een vermoeiende klus. Je moet de handmaaier voortduwen en heel wat meters lopen. Maak het je daarom gemakkelijker met een grasmaaier op benzine. Een benzine grasmaaier wordt aangedreven door een motor en maakt het je al heel wat gemakkelijk om het gras te maaien. Een krachtige benzine grasmaaier waar je veel plezier aan zult beleven is de POWXQG7555 van Powerplus.

Minder werk met de Powerplus POWXQG7555

Deze Powerplus grasmaaier is een krachtpatser met een 2,67 kW en 163 cc viertaktmotor. Je vult benzine bij in het reservoir en je kunt gemakkelijk en snel gaan grasmaaien. Met een volle tank benzine is het mogelijk om 1.300 m² gazon te maaien. Aangezien de meest gazons niet dit oppervlak hebben, doe je dus lang tijd met je benzine. Met een vermogen van 2.670 watt en 3,6 pk, maai je ook gazons met steile heuvels en zonder dat dit je enige moeite kost. Door de aanwezigheid van de motor is de Powerplus grasmaaier zelftrekkend. Hierdoor rijdt de grasmaaier zonder enige duwkracht vooruit. Gemakkelijker kun je het jezelf tijdens het grasmaaien niet maken. Je loopt enkel nog achter je grasmaaier om richting aan te geven. Let er alleen wel op dat je de motor goed onderhoud. Veel onderhoud heeft de motor niet nodig, maar regelmatig olie bijvullen is wel noodzakelijk om deze in goede staat te houden.

Grasmaaien met de Powerplus grasmaaier

Hoe hoog wil je het gras hebben? Dit kun je zelf instellen bij de Powerplus POWXQG7555. De maaihoogte kan wordt ingesteld van 25 tot 75 millimeter. Zo krijg je altijd een straks gemaaid gazon als resultaat. Verder kun je kiezen hoe je het afgemaaide gras verwerkt. Aan de grasmaaier hangt een opvangzak van 70 liter die je eventueel kunt legen als deze vol is. Maar het is ook mogelijk om zonder de opvangzak te maaien, zodat het gras weer wordt uitgeworpen. Een andere mogelijkheid is om de mulching functie in te schakelen. Het afgemaaide gras wordt dan zeer fijn vermalen en weer uitgestoten op het gazon. Dit is een vorm van meststof wat de gezondheid van je gazon zal bevorderen en voorkomt dat onkruid kans maakt in je mooie gazon. Een nadeel wat wel benoemd moet worden is het geluid van de grasmaaier. Dit reikt tot wel 98 dB en dat is behoorlijk gehorig. Je buren zullen zeker weten wanneer jij aan het grasmaaien bent.

Conclusie over de POWXQG7555 van Powerplus

Met deze Powerplus grasmaaier beschik je over een zeer krachtige benzine grasmaaier met roterende messen. Hoewel de grasmaaier dan wel het nodige lawaai maakt, is het werk wel sneller klaar, omdat je over een krachtige motor beschikt die de grasmaaier uit zichzelf met zo’n 3 km/u voortduwt. Voor een goede grasmaaier van hoge kwaliteit betaal je ook en dat is bij de Powerplus ook het geval. De prijs loopt bij de meeste winkels en online shops naar de € 500,- en dat is best stevig.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *