Bosch Indego S+ 350 robotmaaier

Heb jij een mooi gazon in je tuin? Om het gazon mooi te houden moet je zeer regelmatig grasmaaien. Dit is niet de grootste hobby van iedereen. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede technische voorzieningen, waardoor je helemaal niet in de benen hoeft te komen om het gras te maaien. Je kunt zelfs toekijken hoe je gras wordt gemaaid met een robotmaaier. Lijkt een robotmaaier jou ook wel wat? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten en merken robotmaaiers. Bosch is een Duits merk die hoog staat aangeschreven. Met de Bosch Indego S+ 350 robotmaaier, haal je een robotmaaier in huis die je gazon strak maait.

De Indego S+ 350 robotmaaier van Bosch

Bosch heeft met de Indego lijn diverse soorten robotmaaiers in haar assortiment. De Indego S+ 350 is een robotmaaier voor niet al te grote gazons tot 350 m². Kenmerk van de Indego S+ 350 ten opzichte van andere soorten robotmaaiers, is dat de robotmaaier niet willekeurig het gazon maait, maar systematisch. Je gazon wordt dus strak in parallelle banen gemaaid en dit komt de uitstraling van je gazon ten goede. Houd er wel rekening mee dat de Indego S+ 350 maximale hellingen aankan tot 27%, oftewel 15°. Hogere hellingen zal hij herkennen en automatisch overslaan. Dit wil je uiteraard niet, dus zorg dat je voor aanschaf je tuin goed in kaart brengt. Is je gazon erg heuvelachtig, kies dan een ander en beter type uit de Indego serie.

Het Bosch LogiCut navigatiesysteem

Dat de Indego S+ 350 systematisch je gazon maait, heeft alles te maken met het intelligente navigatiesysteem, LogiCut. Hiermee laat je je robotmaaier intelligent maaien. Wanneer je de grensdraad aanbrengt, zal de robotmaaier je tuin verkennen een een maaischema opstellen. Dit maaischema wordt tijdens iedere maaibeurt opnieuw aangepast aan bijvoorbeeld de maairichting en de jaargetijden. Doordat er robotmaaiers zijn die telkens exact dezelfde route afleggen, kan het gras eenzijdig worden belast. Om dit te voorkomen, maait de Indego wel systematisch, maar wel telkens via een andere route. Permanente sporen in het gazon zul je dus niet tegenkomen en mede door het systematische maaien, is de Indego S+ 350 ook sneller in vergelijking met andere robotmaaiers.

Het maaisysteem

De Bosch Indego S+ 350 heeft de beschikking over drie roterende messen en klappen naar binnen als er een object wordt gedetecteerd. Dennenappels en takjes in het gazon kan de robotmaaier namelijk niet vermalen. De maaihoogte kun je instellen van 30 tot 50 millimeter. Wanneer je de robotmaaier dagelijks aan het werk zet, blijft je gazon kort en hoef je niet je gras aan te harken. De kleine afgesneden sprietjes zijn dan juist zinvol om ter bescherming op het gras te laten liggen.

Overige opties en conclusie

De Indego S+ 350 is uitgerust met diverse sensoren, zoals botssensoren, tilsensoren en kantelsensoren. Wat wel jammer is, is dat een regensensor mist. Heb je hem geprogrammeerd op een dag dat het regent, dan moet je zelf het programma uitschakelen, want nat gras maaien is slecht voor zowel het gazon, als de robotmaaier zelf. Verder is de robotmaaier beveiligd door middel van een pincode. Dieven hebben er dus niets aan, want bij foutieve invoer gaat er een alarm af.

De Indigo S+ 350 is een ideale robotmaaier voor niet te grote tuinen die strak en systematisch gemaaid moeten worden. Een nadeel aan de robotmaaier is het ontbreken van een regensensor en dat hij de gazonranden niet kan maaien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *