De Gardena Comfort 400 C is een handgrasmaaier die ideaal is voor het maaien van gazons tot zo’n 150 m² groot. De grasmaaier is voorzien van een messenkooi en ondermes die de grassprieten optillen en afknippen zonder deze aan te raden. Hierdoor maai je niet alleen gemakkelijk en snel het gazon, maar gebeurt dit ook nog eens snel. Daarnaast is de grasmaaier ook stiller dan veel andere modellen door deze manier van werken.

Licht en fluisterstil

Het grootste pluspunt van de Gardena Comfort 400 C is dat deze handgrasmaaier zo licht in gebruik is. Je duwt deze grasmaaier eenvoudig voor je uit, alsof je gewoon een rustige wandeling door de tuin maakt. Daarnaast is het eenvoudig om ook het gras onder struiken te maaien door het compacte en lichte model. Door de contactvrije maaitechniek, officieel is dit een kooimesmaaier, is deze grasmaaier stiller in gebruik dan vergelijkbare grasmaaiers in deze prijscategorie.

Verschillende maaihoogtes

Je kiest zelf voor één van de vier maaihoogte-instellingen. Hierdoor maai je het gazon secuur op dezelfde hoogte die jij vooraf bepaalt. Als je bijna op vakantie gaat is het bijvoorbeeld prettig om je gras op de allerkortste stand af te maaien. De deflector zorgt vervolgens voor een precieze en gecontroleerde grasuitworp. Deze handgrasmaaier is voorzien van grote wielen voor een optimale wendbaarheid.

Makkelijk opruimen

Heb jij maar weinig ruimte vrij in de garage? Klap de duwboom in zodat de Gardena Comfort 400 C handgrasmaaier nog minder ruimte in beslag neemt. Dit is ook zeer praktisch als je de grasmaaier wilt transporteren.

Verbeterpuntjes

De Gardena comfort handgrasmaaier bevalt zeer goed, is eenvoudig in gebruik en je hoeft niet te knoeien met elektriciteitssnoeren en dergelijke zoals bij een elektrische grasmaaier. Toch zijn er een aantal punten die beter zouden kunnen. Zo wordt de grasmaaier exclusief opvangbak geleverd, zodat je met de hark nog alle losse grassprieten bij elkaar moet rapen. Het is wel mogelijk om een opvangbak bij te bestellen. Een ander klein minpuntje is dat de maaihoogte niet traploos instelbaar is, maar enkel in stappen van 5mm.

Wat kost de Gardena Comfort

De Gardena Comfort kost online gemiddeld €135 – in de stenen winkels meestal rond de €150. Voor dit geld haal je een robuuste handmaaier in huis waar je nog lange tijd plezier aan gaat beleven. Doordat de maaier goed in te stellen is, bedien je deze altijd op de juiste hoogte. Daarnaast is het een stuk minder zwaar om het gras met deze handgrasmaaier te maaien dan wanneer je voor een andere grasmaaier kiest, doordat deze het gras als het ware afknipt.

Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *